'Even' voorstellen
Mijn naam is Jamie Weiss, geboren in 1988 in Eindhoven en woonachtig in Son.
In september 2013 ben ik getrouwd met mijn man, waarmee ik al enkele jaren mee samen woon. In 2009 is ons hondje Luna geboren en hebben haar toen al snel in ons gezin mogen verwelkomen. Om alles dan ook compleet te maken hebben wij in augustus 2014 en december 2017 twee prachtige zonen Siem & Moos gekregen.
Van kleins af aan ben ik omringd door kinderen. Ik vind het heerlijk om kinderen om me heen te hebben omdat zij zoveel positieve energie met zich meebrengen. De glimlach van een kind, logica, fantasie en alles wat daarbij komt kijken maakt me gelukkig. Kinderen zijn afhankelijk van volwassenen en wij als volwassenen kunnen kinderen leren op eigen benen te staan en voor zichzelf een onbezorgd leven te creëren. Zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen staan daarbij hoog in het vaandel. Ik help kinderen dan ook graag dit te verwezenlijken.
Vanaf de basisschool heb ik een VMBO opleiding gedaan. Daarin heb ik snuffelstage gelopen op een basisschool. Dit beviel me heel erg goed en al snel was ik er dan ook uit dat ik hierin verder wilde gaan.
Na het voortgezet onderwijs ben ik verder gaan leren als Onderwijsassistente, een MBO niveau 4 opleiding. Deze opleiding duurde 3 jaar. In deze periode heb ik met twee scholen kennis gemaakt en kunnen ervaren wat een leerkracht zoal doet. De eerste school was een school gebaseerd op speciaal onderwijs. De kindjes op deze school hebben extra begeleiding nodig in het onderwijs. Ik vond dit heel erg leerzaam en had een heel goede band met de leerkrachten en kinderen. Ik merkte dat de kinderen meer van me vroegen dan alleen onderwijs en dat ik hun dat ook wilde geven. Ik kon niet alleen didactisch voor de in de klas staan maar wilde ze ook nauw begeleiden en ze helpen waar nodig. In de pauzes speelde ik dan ook met hun buiten op het schoolplein en tussendoor kwamen ze ook een knuffel en geborgenheid vragen.
Na dit jaar heb ik ervoor gekozen stage te gaan lopen op het reguliere onderwijs. Eens kijken of ik bij deze kinderen dezelfde behoeften had ze extra te helpen of alleen bij het didactische kon laten. Ook bij deze kindjes was dat het geval. Les geven vond ik leuk om te doen maar extra begeleiding geven aan kleine groepjes kinderen en ze extra activiteiten aanbieden om zichzelf verder te ontwikkelen sprak me aan.
Na de schooldagen nam ik enkele kinderen mee naar de BSO (buitenschoolse opvang) gelegen aan het schoolplein. Ik maakte kennis met het spelen met kinderen en spelenderwijs kinderen iets te leren. Dit vond ik veel leuker. Ik kon kinderen op een eigen manier dingen bij leren en hoefde me niet aan verschillende boekjes en methodes te houden. Mijn visie is dan ook dat ieder kind wil en kan worden gestimuleerd om zichzelf te ontwikkelen en dat een kind ontwikkeling behoeft op zijn eigen niveau en tempo.
Toen ik mijn opleiding tot onderwijsassistente afgerond had, ben ik bij een kinderdagverblijf gaan werken. Eerst op verticale groepen met kinderen van 0-4 jaar, daarna een horizontale groep met kinderen van 0-2 jaar. Uiteindelijk heb ik zelfstandig een BSO-groep opgestart in een schoolgebouw op een andere locatie. Tijdens mijn werk ben ik de avonden naar school gegaan. Ik studeerde een HBO opleiding Pedagogiek aan de Fontys in Tilburg. Mijn propedeuse heb ik behaald maar daarna ben ik gestopt i.v.m mijn werkzaamheden en omdat de opleiding niet dicht bij mij lag. Ik kan beter via mijn werk meer leren dan dat ik uit een boek lees hoe verschillende pedagogen hun visie deelden. Om meer uitdaging te vinden ben ik terecht gekomen op een startende locatie van een kinderdagverblijf. Samen met enkele collega's hebben wij de groepen op de locatie opgestart. Op dit kinderdagverblijf ben ik 4 jaar groepshoofd van een groep geweest. Dit houdt in dat je de eindverantwoordelijke van een groep bent. Je begeleid de kinderen en collega's, beoordeeld je naasten collega's, onderhoud oudergesprekken, voert intake gesprekken met ouders, hebt vergaderingen met andere groepshoofden om de kwaliteit van het kinderdagverblijf te bevorderen en maakt ontwikkelingsverslagen van de kinderen. Naast het werk als groepshoofd en groepsleidster ben ik doorgegroeid als teamleidster. Als teamleidster ben je eindverantwoordelijk voor de gehele vestiging, beoordeel je ook de groepshoofden en werk je nauw samen met de directie. Hierin heb ik veel geleerd. Hoe alles in een kinderdagverblijf werkt, wat de regels zijn, gesprekken en controles met de GGD, bemiddelen tussen directie en collega's, vergaderingen begeleiden en planwerkzaamheden.
Je bent op de hoogte van alles wat op het kinderdagverblijf gebeurd en begeleid dat. Naarmate ik daarmee bezig was, miste ik de kinderen steeds meer. Ik was nog maar twee dagen werkzaam op de groep en werd daar ook nog vaak vanaf gehouden door andere werkzaamheden. Ik besloot als teamleidster te stoppen en voor mezelf als gastouder te beginnen. Dit doe ik nu twee jaar en bevalt me erg goed. Je bent zeer zelfstandig in alles wat je doet, je kan je volledig richten op de kinderen en hun ontwikkeling en hebt de vrijheid dingen te ondernemen. In deze twee jaar heb ik bij 3 gezinnen gewerkt. Deze kinderen kende ik al vanaf hun geboorte en heb met hun een goede band opgebouwd. Helaas worden kinderen 4 jaar en gaan ze naar school. Om alleen de naschoolse opvang te verzorgen behaal ik geen voldoening, vandaar dat ik mij bij mij thuis als gastouder verder wil ontwikkelen.
Bij mij kan en mag veel. Ik vind het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen zichzelf op hun eigen manier te ontwikkelen. Ze zelf oplossingsgericht denken en uitdaging zien in de dingen om hun heen.Wel ben ik erg consequent. Dit hebben kinderen namelijk nodig om de rust en veiligheid te behouden. Als iets niet mag, mag dat ook niet en is dat duidelijk naar het kind toe. Ik zal het kind dan begeleiden en stimuleren iets anders te zoeken wat wel kan en mag.
Regelmaat vind ik ook belangrijk, ik werk dan ook met een dagschema en herhaal dingen op dezelfde manier.Door alles op een bepaalde volgorde te doen brengt dat rust bij een kind en weet een kind waar hij of zij aan toe is. Rust stimuleert dan ook weer de groei en ontwikkeling van een kind. Andere eigenschappen van mij zijn dat ik lief, geduldig, creatief en zorgzaam ben. Gezellig knuffelen een aandacht behoren dan ook zeker tot de dagelijkse bezigheden.
Mocht u meer informatie willen kunt u links bij de andere kopjes kijken of uiteraard mailen of bellen voor een gesprek.
Maak jouw eigen website met JouwWeb